tisdag 4 mars 2014

Fettisdagen 2014

Idag testade jag på att baka glutenfria semlor... Och det blev succé! Hittade receptet på bakasockerfritt.se, vilket är en superbra blogg med en massa roliga recept.

Glutefria Semlor (3 stycken små)
Bullarna:
- 1 ägg
- 1 msk olja
- 2 msk vispgrädde
- 3 msk mandelmjöl
- 1 msk kokosmjöl
- ½ msk fiberhusk
- 1 tsk bakpulver
- 1-1½ msk sötströ
- 1 krm vaniljpulver

1. Sätt ugnen på 150 grader (över- och undervärme). Vispa ägget poröst.
2. Blanda samman de torra ingredienserna och blanda sedan ner dom i det vispade ägget tillsammans med olja och vispgrädde.
3. Forma till tre jämnstora bullar (ganska lös "deg", men det fungerar att rulla i händerna) och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 min, sen byter du till varmluft de sista 5 minuterna. Låt svalna.

Om man vill kan man göra sin egna mandelmassa, men jag tycker inte det är nödvändigt så jag köpte vanlig mandelmassa på Ica.

Servera med vanlig hederlig grädde!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar